top of page

VANDREFERIE - FAQ

På en vandreferie til skærgården får du fem dage med vandring og yoga. Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål her.

Du kan tilmelde dig turen her

Hvad er terrænet i skærgården?

Terrænet er primært klippelandskab og skovstier. Terrænet i skærgården er mere kuperet end det danske pga. klipperne, men uden at være bjerg-vandring som i Norge eller Sydeuropa. Det er en mellemting mellem Danmark og Norge. Det betyder, at der fx vil være fx 10-20 steder på ruten, hvor man skal træde hvad der svarer til et trappetrin eller to opad/nedad. Se eksempler på terrænet på billederne nedenfor.

Hvor er turene henne?

På fællesturene bor du på et skønt landsted ved Uddevalla - Lysekil og vandrer på øerne omkring. Det ligger i Uddevalla Kommun ca. 100 km nord for Göteborg. Se nogle af stederne vi skal gå nedenfor.

Ja, der er mulighed for at komme med på turen fra Göteborg. Turen starter med at mødes ved busparkeringspladsen ved Københavns Lufthavn, hvor vi stiger på vores egen bus, der skal tage os mod skærgården. Derfra er der ca. 3-4 timer til Göteborg. Hvis det passer dig bedre at stå på i Göteborg, kan du gøre det. Det er fx hvis du rejser fra Nordjylland og kan tage færgen fra Frederikshavn til Göteborg. Du skal blot give turlederen besked herom ved tilmelding. Fra Göteborg er der 1-2 timer op til overnatningsstedet Kärlingesund. På samme måde er der mulighed for at stå af i Göteborg på hjemrejsen. De nærmere detaljer bedes aftalt med turlederen.

Hvad er sværhedsgraden på vandreturene?

Vi vil angive vores ture som "moderat" sværhedsgrad. Vores ture er på hhv. ca. 5 km, 15 km, 10-15 km, 15 km, og 10 km. Det bliver i alt ca. 55 km fordelt på de fem dage. Distancerne kan synes korte, men terrænet i skærgården er mere kuperet end det danske, så man når at blive rigeligt træt efter en dags vandring! Tempoet er ca. 3-3,8 km/t ekskl. pauser i klippelandskab og 4,4-5 km/t ekskl. pauser i fladt landskab. 

Er der risiko for skader på vandreturene?

Som ved enhver anden fysisk aktivitet er der risiko for at komme galt afsted. Vandreture er imidlertid en fredelig aktivitet i et tempo, der gør, at skulle man falde, er det begrænset, hvor stor en skade man kan gøre. Turene foregår ikke i store højder eller i farligt terræn. Det mest udfordrende terræn er klippelandskabet, hvor man skal kigge sig for på det ujævne underlag.


Der vil typisk være en del deltagere på turen, der har lidt småskavanker. Indtil videre har alle klaret turene, og tilbagemeldingen er typisk, at det netop er klippestierne, der er de bedste og sjoveste, fordi det er et anderledes landskab og man automatisk bliver nødt til at rette opmærksomheden mod ruten og være 100 pct. tilstede. 

Hvad hvis det regner på turen?

Hvis det regner inden for normalen, så går vi turene. Medbring derfor regntøj. På to af turene er der brug for en sejltur ud til øerne, og derfor skal hhv. passagerfærgen til Gullholmen og motorbåden til Bassholmen kunne sejle for at vi kan gennemføre de to ture. Hvis det er decideret farligt vejr bliver vi hjemme, og ellers er der alternative ture, der kan bruges. Der er bus med på rejsen, hvilket gør det fleksibelt ift. at tilpasse til vejret, hvis det skulle blive aktuelt.

Hvad hvis jeg får det dårligt på turen?

Hvis du skulle falde eller på anden vis få det dårligt undervejs på turene, så kontakt turlederen, der kan ringe efter buschaufføren, der nemlig kan tage vores bus og hente dig. Turlederen har taget førstehjælpskursus og medbringer plaster, forbinding, snor, tape og ekstra vand på turene. Giv gerne besked om evt. skavanker inden turen til turlederen

Er der skovflåter i skærgården?

Ja, der er flåter i området, og generelt er flåter og flåtoverførte sygdomme mere udbredte i Sverige end i Danmark. En lille procentdel af skovflåter kan smitte med hhv. borrelia eller TBE. Et typisk eksempel fra en tur er fx ca. 4 flåter på bare ben, hvis man er iført shorts.


Man kan undgå de fleste flåter ved at have sokker uden på bukserne, og man kan benytte insektspray. Hvis man får en flåt på sig, skal man fjerne den. Det anbefales, at man hver aften tjekker sin krop for flåter og fjerner dem, der måtte være. Man kan fjerne dem med neglene eller en pincet.

Borrelia: Hvis du efter 1-2 uger ser rødme i en cirkelform skal du gå til egen læge, der giver penicillin, der helbreder sygdommen.


TBE: Der findes en vaccine mod TBE, som man kan få. Den giver dog ikke 100 % beskyttelse. Der findes ingen behandling mod TBE. 

Se vores blogindlæg om de forskellige anbefalinger fra de svenske og danske myndigheder her

Er der mange myg i skærgården?

Der er stort set ingen (!) myg ude ved kysterne, men der kan være myg, hvis man fx går ved en sø.

Hvad hvis jeg ikke har prøvet yoga før?

Yogaen foregår på dansk ved erfarne danske yogalærere, der alle er godt uddannede og vant til at undervise til forskellige niveauer. Se en uddybende beskrivelse af yoga og link til yogaunderviserne i turbeskrivelsen.

Kan man stå på i Göteborg i stedet for København?

Hvad hvis jeg bliver syg og ikke kan komme med på rejsen?

Hvis du bliver syg og ikke kan komme med på rejsen gælder følgende afbestillingsbetingelserne her nedenfor. Derudover kan det være, at din rejseforsikring dækker. Du kan også overveje at tilkøbe en separat afbestillingsforsikring. Se fx 3 forskellige her.

Ved afmelding med mere end 120 dage til afrejsedato: Du får hele det indbetalte beløb tilbagebetalt - på nær et afbestillingsgebyr på 799 kr.
Ved afmelding med mellem 120 - 90 dage til afrejsedato: Du får ikke 1. rate tilbagebetalt (+ evt. tillæg). Du får 2. rate tilbagebetalt.
Ved afmelding med mindre end 90 dage til afrejsedato: Du får ikke 1. rate eller 2. rate tilbagebetalt. 

 

Hvem er de andre deltagere?

Deltagerne er typisk mellem 30-70 år og kommer fra alle dele af Danmark. Det plejer at fordele sig således, at ca. halvdelen kommer på egen hånd, og ca. halvdelen kommer med en ven/veninde eller partner.
 

Har du flere spørgsmål?

Kontakt turleder for fællesturene Maria Mellander på + 45 25 21 02 20 eller maria@happyhike.dk.​​

bottom of page